top of page

WINTER

Châtel is een authentiek bergdorp met traditionele chalets en sfeervolle appartement-gebouwen. Het dorp heeft een zonnige ligging in een mooie vallei en ligt op een hoogte van 1.200 meter. Voor wintersporters een ideale bestemming vanwege de centrale ligging in het sneeuwzekere skigebied Portes du Soleil - één van de grootste skigebieden ter wereld met ruim 650 km piste - en de sfeer van een echt bergdorp. 

Het chalet ligt op loopafstand van de skilift naar Super Châtel en ligt aan de route van de skibus, waarmee je bij Linga (5 min) of Pre-la-Joux (10 min) afgezet wordt - de snelste route naar het nog hoger gelegen Avoriaz. Portes du Soleil is een 'natural powder reserve' en ligt in het hart van de Alpen: met zowel een Franse als een Zwitserse kant. Het skigebied biedt skiërs en snowboarders een ongerepte omgeving, besneeuwde bossen en pistes die hun weg banen door alpenweides en prachtige sparrenbossen.

Châtel beschikt verder over een overdekt zwembad, bowlingbaan, schaatsbaan, slee-zone, bioscoop, restaurants en een discotheek. Dus ook de niet-wintersporters die van bergen en sneeuw houden zijn hier zeker op hun plek.

Pistekaart_Portes_Du_Soleil.jpg

ZOMER

Ook in de zomer kan je je uitstekend vermaken in Châtel! Je kunt er heerlijk wandelen, waarbij je als voetganger ook toegang hebt tot de kabelbanen. In het dorp zelf is een zwembad, tennisbaan, mini-golf en toeristisch treintje. 

Als mountainbiker kun je je helemaal uitleven en ook voor de racefietser is het een prachtig en uitdagend gebied om de bergpassen te beklimmen.

 

En natuurlijk zijn er ook genoeg terrasjes en heerlijke restaurants in dit Franse bergdorpje in de Vallée d’Abondance! 

Je kunt in de zomer ook een Multi Pass kopen waarmee je toegang  hebt tot verschillende activiteiten in de Portes du Soleil. Één van de grote attracties in de buurt is bijvoorbeeld de zipline Fantasticable, waarmee je vanuit de lucht over het prachtige berglandschap raast!

bottom of page